WAT ANDEREN ZEGGEN……… | ABN-AMR0

WAT ANDEREN ZEGGEN………

je vriend

 [GTranslate]
bankannonu2
R.H. te B op debankannonu…….
liet zich verneuken door debankannonu……
bankannonu1
Ronald Huisman te Bussum, liet zich verneuken door
de bankannonu…….
Zoek de verschillen…….en laat je verneuken……hahhahha

zalm fuck the bank

ma 10 aug 2015, 18:06
ABN wacht nog meer claims. Er hangen een aantal claims boven het hoofd van ABN Amro, die op kunnen lopen tot 150 mln euro. Het betreft langlopende zaken die de Duitse en Zwitserse belastingdiensten voeren tegen banken, die zich in het verleden schuldig maakten aan dividendstrippen. Het is een erfenis uit het Fortis-verleden, dat door de nationalisatie nu op het bordje van ABN Amro terecht is gekomen. Een Zwitserse uitspraak tegen twee Deense banken gaf ABN Amro de aanleiding om een reservering op te nemen van zo’n 150 mln euro

Vestia versus ABN AmroWoningcorporatie

Vestia opent de aanval op ABN Amro, als een van de banken die de corporatie jarenlang met derivaten overlaadde. De bank zal hiervoor aansprakelijk worden gesteld. De claims kunnen een drukkend effect hebben op de beurskoers, als de bank zijn herintrede op de beurs doet. ABN is een van de twaalf banken die Vestia voor 23 mrd euro derivaten verkocht.

Rechtbank: ABN Amro schond zorgplicht

door Jarco de Swart

AMSTERDAM – ABN Amro moet van de rechtbank Amsterdam bijna één miljoen euro schadevergoeding betalen aan een cliënte, omdat zij dankzij de bank voor tonnen het schip is ingegaan met riskante beleggingen.

Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak in handen van deze krant.

De rijke klant had eind 1997 voor 4,1 miljoen gulden aan aandelen verkocht. Een deel van die opbrengst zette de destijds 55-jarige cliënte op een spaarrekening bij ABN Amro, de rest, bijna 1,4 miljoen gulden, zette zij op een Beleggers Rendement Rekening. In totaal belegde de vrouw in 1998 bijna 3,9 miljoen gulden.

World Online

Zonder dat de cliënte het wist, kreeg zij van de bank het maximale risicoprofiel aangemeten. Volgens haar advocaat, mr. Hendrik Jan Bos had de bank onder meer voor een half miljoen aan World Online aandelen voor haar aangeschaft. Mede daardoor leed de vrouw als sinds 2000 flinke verliezen op haar beleggingen en klaagde daarover eind 2002 bij de bank.

Zorgplicht

De rechtbank in Amsterdam heeft de vrouw nu in het gelijk gesteld. Volgens de rechter heeft ABN Amro haar zorplicht geschonden en moet de bank de schade vergoeden.

Rente

Die schade bestaat uit het verschil tussen het rendement van wat wel een passende beleggingsportefeuillle zou zijn geweest en de verliesportefeuille die de bank voor haar samenstelde, wat neerkomt op 547.578 euro. Daarbovenop moet de bank de wettelijke rente betalen van 377.502,70 euro, waardoor de totale rekening uitkomt op 925.080,70 euro.

banaanpiemel

 

NIEUWS 11/2/2016  EURIBOR:

 

AMSTERDAM (AFN) – ABN AMRO gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter in een zaak rond het terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. Volgens ABN is het vonnis gebaseerd op een verkeerde uitleg van Europese regels en uitspraken, en gaven de marktomstandigheden aanleiding tot een verhoging van de rente.

De rechtbank in Amsterdam oordeelde in november dat ABN geld terug moet betalen aan mensen die jarenlang te veel hypotheekrente betaald zouden hebben. Volgens de claimstichting Stop de Banken zou het gaan om een bedrag van naar schatting tussen 30 en 65 miljoen euro.

Stop de Banken begon in 2012 samen met de stichting Euribar namens enkele honderden aangesloten gedupeerden een rechtszaak. De aanleiding was dat de bank tussentijds eenzijdig extra renteopslagen had afgekondigd voor ongeveer 6000 klanten met een zogenoemde euribor-hypotheek, afgesloten in de periode 2005-2009.

ABN stelt dat het niets verkeerds heeft gedaan met het verhogen van de rente en dat daarom in beroep wordt gegaan tegen de uitspraak.